Copyright © 2010 Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door Silox. Reacties Wat hebben klanten over Silox te melden, hoe is het personeel? Kijk hier voor de reacties. Al enkele jaren rijden er mensen uit Ierland, Engeland en Polen door Nederland op zoek........ Waarschuwing Over Silox Silox, opgericht in 1994 door Frans Withaar, is een bedrijf dat zich ..................... Linkpartners Hier vind u de internetadressen van de linkpartners van Silox.
Silox Hasselt voor het bestrijden van mos op uw dak

Silox heeft in onderstaand geval niet alleen de gevels gereinigd maar ook het dak ingespoten met een algen en mos dodend middel. Hierdoor zal de levensduur van uw dakpan flink worden verlengt. Mossen en algen tasten nl. de structuur van de dakpan aan waardoor deze poreus wordt en op den duur zal gaan doorlekken of stukgaan door bevriezing.Omdat volgens de Nederlandse wetgeving de middelen steeds (milieu) vriendelijker moeten zijn, hebben de middelen steeds meer tijd nodig om hun werk naar behoren te kunnen doen. Het duurt zeker enkele weken om de algen te verwijderen en zelfs meerdere maanden tot soms wel meer dan een half jaar voordat zichtbaar wordt wat het middel doet ten aanzien van mossen en wat het enigszins reinigend effect is ten aanzien van uw dakpan.U kunt aan de foto`s zien dat het dak niet nieuw is geworden maar wel enorm is opgefrist. Een aanmerkelijke verbetering dus.

Het kan echter ook een nadeel hebben: wanneer uw pan dermate aangetast is door mossen en u heeft besloten dat de mossen moeten worden bestreden, kan nadien wanneer de mossen verdwenen zijn de pan het schadelijk effect van die betreffende mossen laten zien.


Na de behandeling Voor de behandeling

 Die plekken waar mossen al wel 20 jaar op de pan aanwezig waren en misschien bepaalde plekken hebben aangetast, zijn dan duidelijker zichtbaar. Pannen met een rode kleur (als op foto hieronder) hebben hier minder hinder van.

Een pan die door mossen en algen enorm is aangetast.  Omdat de pan niet door en door is voorzien van een kleur is de beschadiging na het verwijderen van het vuil duidelijk te zien.